Uratarinat

”Medimatkat tarjoavat hyvät mahdollisuudet edetä lääkärin uralla”

Lassi, lääketieteen opiskelija

Lääketieteen opiskelija Lassi työskenteli Medimatkoilla 6 viikon harjoittelujakson ajan Lappeenrannassa Etelä-Karjalan keskussairaalan F1-osastolla. Erinomaisen perehdytyksen sekä toimivan seniorituen ansiosta harjoitteluun tuli pehmeä laskeutuminen.

Lassin mukaan Medimatkojen tarjoamat työtehtävät ovat kandille mitä erinomaisin tapa aloittaa nuorena lääkärinä työskentely ja käytännön oppiminen tulevaa ammattia varten. Hän suositteleekin Medimatkoja erityisesti harjoitteluajan työpaikaksi. 

”Haastavinta oli työelämään orientoituminen pitkän opiskelujakson jälkeen sekä uuden käyttöjärjestelmän opetteleminen. Onneksi Medimatkoilla senioritukea ja perehdytystä oli hyvin saatavilla. Alku sujui itselle sopivalla työtahdilla pikkuhiljaa vastuuta lisäten.” 

Loistavat edut lääkärille: erinomainen palkkaus, joustava työtahti sekä monipuoliset mahdollisuudet kehittyä

Lassi päätyi hakemaan Medimatkoille erityisesti kilpailukykyisen palkkauksen sekä joustavan työtahdin ansiosta. Työntekijää kuunnellaan ja työvuoroja pystyy muokkaamaan omaan elämäntilanteeseen sopivaksi.  

– Päädyin ottamaan yhteyttä Medimatkoille erityisesti työmahdollisuuksien ja erinomaisen palkkauksen vuoksi. Työvuorot sai räätälöityä itselle sopivaksi helposti ja sujuvasti, Lassi kertoo.

Medimatkoilla työntekijöiden on mahdollista osallistua viikoittain järjestettäviin koulutuksiin, jotka tarjoavat loistavan mahdollisuuden kehittää omaa osaamista entisestään. Lisäksi Medimatkat tarjoavat työntekijöille erilaisia vapaa-ajan tapahtumia, joissa pääsee verkostoitumaan muiden alalla olevien kanssa. 

– Oman harjoitteluni aikana järjestettiin esimerkiksi upea gaalailta, jonne matkat ja majoitus maksettiin, Lassi kertoo.

Medimatkat mahdollistivat Lassille myös maksuttoman majoituksen työpaikan läheltä. Tämä oli merkittävä etu uudelle paikkakunnalle töihin tullessa.

Medimatkat on hyvin helposti lähestyttävä yritys. Kommunikaatio oli kaiken kaikkiaan luontevaa ja sujuvaa. Keskustelu henkilöstön kanssa antoi ystävällisen kuvan työyhteisöstä, jossa on ilo tehdä töitä.

- Lassi, lääketieteen opiskelija

Mahdollisuus oppia nopeasti erilaisia työtehtäviä – harjoittelijaa ei jätetä yksin

Medimatkat tarjoaa monipuolisesti työtehtäviä erilaisille osaajille. Työ on vaihtelevaa ja opettavaista, sillä potilaita on runsaasti. 

– Työssä oli sekä haastavuutta että rutiininomaista tutkimista ja hoitamista, jota ei koskaan voi olla liikaa. Potilaiden vaihtuvuus oli suurta, joten kuuden viikon harjoittelun aikana haastavia ja mielenkiintoisia potilastapauksia riitti yli 60, Lassi kertoo.

Medimatkoilla harjoittelijaa ei jätetä yksin, vaan tukea on saatavilla monessa muodossa. Vaihtuvissa työtehtävissä auttaa sekä hyvä seniorituki että muiden erikoisalojen konsultointi. 

– Medimatkojen tarjoama seniorituki toimi erinomaisesti ja muita erikoisaloja oli helppoa konsultoida. Koskaan ei tullut tunnetta, että tarvitsisi tehdä vaikeita päätöksiä yksin, Lassi tiivistää.

Töissä tulee aina tilanteita, joissa tarvitsee kokeneemman seniorin avustusta, varsinkin näin lääkärin uran alkutaipaleella. Onneksi valitsin Medimatkat, sillä senioritukea oli saatavilla päivittäin.

- Lassi, lääketieteen opiskelija

Moderni yritys, jossa työntekijät viihtyvät

Lassi huomasi harjoittelunsa aikana, että Medimatkojen kanssa kommunikointi oli vaivatonta. Vastaanotto oli aina ystävällinen ja viesteihin reagoitiin hyvin nopeasti. Tietoa on saatavilla paljon ja työntekijöistä pidetään hyvää huolta.

– Harjoittelupaikkaa etsiessä Medimatkat tulivat monesti esiin, mikä kertoo siitä, että Medimatkat on ajan hermoilla oleva läpinäkyvä yritys. Medimatkat erottuvat muista toimijoista nopealla kommunikoinnilla, maanläheisellä asenteella sekä työntekijän hyvinvointiin panostamisella, Lassi kertoo. 

Medimatkoilla työyhteisö on kaiken kaikkiaan mukava. Työntekijät ovat tyytyväisiä työnantajaan, mikä mahdollistaa vaivattoman työskentelyn. 

– Muilta työntekijöiltä olin kuullut jo ennen harjoittelua, että he olivat erittäin tyytyväisiä Medimatkoihin työnantajana, hän kertoo. 

Tavoitteena erikoistua ja tehdä keikkatöitä opintojen ohessa

Tällä hetkellä Lassi viimeistelee opintojaan Latvian kansainvälisessä yliopistossa ja tekee koulun ohessa etätöitä. Tulevaisuudessa Lassin haaveena on erikoistua joko keuhkotauteihin tai korva-, nenä- ja kurkkutauteihin.

– Erikoistumisen ohella haluan työskennellä Etelä-Suomessa ja tarvittaessa myös Lappeenrannassa, josta jäi hyvät muistot. Keikkatöissä käännyn varmasti Medimatkojen puoleen, sillä heillä on muun muassa päivystyspisteitä Etelä-Suomesssa, hän kertoo.

Lassi näkee Medimatkat mahdollisena tulevaisuuden työpaikkana. 

– Voisin ehdottomasti työskennellä Medimatkoilla tulevaisuudessa. Medimatkoilla on monta toimipistettä ympäri Suomea sekä joustavat työajat, jotka voi räätälöidä itselleen sopiviksi. Medimatkoilla on monipuolinen työnkuva ja heidän kauttaan on hyvät mahdollisuudet työskennellä eri toimialoilla, Lassi kertoo.

Medimatkat tarjoaa hyvän mahdollisuuden edetä lääkärin uralla. Oman harjoitteluni aikana opin paljon uusia toimenpiteitä. Koulutuksia oli viikoittain ja seniorituki oli aina saatavilla vähintään puhelimen päässä. Monipuoliset työmahdollisuudet alan kasvavalla tekijällä takaavat sen, että haastetta ja töitä riittää.

- Lassi, lääketieteen opiskelija

Kiinnostuitko työskentelystä Medimatkoilla?

Jos olet kandi tai vastavalmistunut lääkäri, niin tule meille töihin. Saat hyvän palkan, kehityt seniorituen ansiosta nopeasti ja työtahti rytmitetään toivomustesi ja osaamisesi mukaan.

Lue lisää kandin urapolusta ja tutustu avoimiin työpaikkoihin.