Rasvaimu Virossa

Kauneuskirurgiset toimenpiteet (muun muassa rasvaimu) ovat olleet kasvussa jo vuosikausia myös Suomessa. Naisten lisäksi myös miesasiakkaita hakeutuu entistä enemmän rasvaimuun. Leikkauksessa poistetaan tietyiltä alueilta ylimääräistä rasvakudosta. Menetelmä ei hoida lihavuutta eikä sen aiheuttamia sairauksia, vaan sen tarkoituksena on muokata ulkomuotoa ja ulkonäköä.

Yleisimpiä kohteita ovat käsivarret, rinnat, ylä- ja alavatsa, kyljet, lantio, pakarat, sisäreidet, ulkoreidet, polvet, nilkkaluun ympäristö sekä leuan alta.

Rasvaimu on osa esteettistä plastiikkakirurgiaa ja se voi kohdistua moniin eri osiin vartaloa alkaen hyvinkin pienestä alueesta esimerkiksi kasvoissa päätyen laajaan vatsan seudun toimenpiteeseen.

Ennen leikkausta

Aluksi käydään läpi potilaan odotukset ja kehon alueet, jotka eniten häiritsevät. Keskustellaan vakituisesta lääkityksestä ja terveyden taustatiedoista. Ennen leikkausta olisi hyvä saada paino haltuun.

Samassa tarkastuksessa arvioidaan myös kehon selluliitti, asymmetriat ja poikkeavuudet sopusuhtaisista ihannemitoista. Lisäksi suunnitellaan rasvaimun laajuus ja haavojen (sekä myöhäisempien arpien sijoittuminen). Sairauskertomusta varten potilaasta otetaan myös valokuvia.

Rasvaimu

Leikkauksen kesto riippuu rasvaimualueiden lukumäärästä, yleensä aikaa kuluu 3-4 tuntia. Rasvaimu tehdään yleensä yleispuudutuksessa. Toimenpiteessä imeytetään ensin potilaan kudokset erikoisliuottimella, joka sisältää muun muassa pieniä verisuonia kutistavaa ainetta ja kipulääkettä Tämän jälkeen suoritetaan rasvaimu perinteiseen tapaan ontoilla rasvaimulaitteeseen yhdistetyillä kanyyleilla (2-6mm).

Rasvaimun mahdollisia riskejä

Heti rasvaimun jälkeen voi olla epämukava olo, kehittyä turvotusta, verenpurkaumia ja nännien herkkyysmuutoksia. Samoin epätasaisuus ja asymmetria puolten välillä ovat tavallisia. Harvinaisempia ovat tulehdukset, soluvälinesteen kertyminen, ihon löysyys ja ihon pigmentoituminen. Suuremmissa operaatioissa riskinä on liiallinen verenhukka tai nestehukka.

1 alue (esimerkiksi leuka), 2 aluetta (esimerkiksi molemmat olkavarret), 4 aluetta (esimerkiksi ylä- ja alavatsa, molemmat puolet) jne.

(07/2015).

Tri P. Kirjanen, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
(c) Medimatkat OY

**

Katso myös:

Rasvaimu uudessa plastiikkakirurgisessa yksityissairaalassa (Medimatkojen tytäryhtiö – Stadinplastiikkakirurgia)

* Esimerkit, jotkat löytyy nettisivultamme, ovat yleisiä. Operaation tulos on aina henkilökohtainen. Ota ystävällisesti yhteyttä lääkäriin, jos haluat tarkempia tietoja.

** Tämä on asiakkalta tullut suositus ja se pitää paikkansa meidän tietojen mukaan. Tiedoksi, juuri sellaista leikkauksen tulosta ei saa luvata toiselle potilaalle.

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenotto­pyyntö